Onsdag

Hej svejs!
Hur mår ni? Här är allt bra!
Nu är det bara en jobbdag kvar för denna veckan, i alla fall för mig. Jobbar 1515-1945 i morgon. Jobbade samma idag. 
Vart och fixade mina naglar vid 10 sedan lunchade jag i stan med Ulle och Lollo. Vi åt på åhlens, väldigt gott faktiskt, råstekt potatis, helstekt fläskfilé med ädelost, soltorkadtomat och vitlöks sås.
Nu sitter jag och kollar på Greys Anatomy, äter lite morötter och dipp. Yummy!
Naglarna som jag gjorde idag


Snö?

Hallå hallå! Är allt bra idag?
Här är allt bra, har vart skönt väder hela dagen idag fram till nu då det nu börjat snöa?!?! Jaja, jag vet ju om att det kommer ju inte lägga sig och stanna kvar så det får väl vara acceptabelt.
Idag har det inte hänt så mycket, jobb 1515-1945. Dock så kom Ulle hit så åkte vi och handlade och lagade mat ihop. 
Blev en cremefraiche köttfärsås med spagetti. Men då vi båda försöker vara nyttiga så gjorde vi den på lättcremefraiche och fullkornspasta. 
Den köttfärsåsen är så god, och lätt att göra. 
Jag använder blandfärs, man bryner den, häller ner cremefraiche, en-två köttbuljonger beroende på vad man själv tycker bli godast, soja för färg och en liten klick ketchup. Sedan tar jag lite maizena bara för att göra den lite tjockare.
Vi lagade mat, snackade skit och bara hade en chill förmiddag. Vi pratade om att kanske göra om det imon, vi skulle höras av och se.
Jag på jobbet i sommras



En liten långresa..

Jag vill dela med mig av en liten långresa jag börjat med. Antaglien den vanligaste resan i världen, viktresan.
Det är inte så att jag har bestämt mig för att gå ner x antal kilo och ska bli jätte fit. Utan jag vill bara bli mer bekväm i min kropp och tona till armar, magen och innelåren. Sen om jag bara går ner 10 kilo så fine men det viktigaste är att jag känner mig bekväm i min kropp. 
Jag har alltid vart lite större än mina klasskamrater, kompisar, lagkamrater osv.. Så jag vet också om att riktigt riktigt smal kommer jag aldrig bli för jag har former.
Jag började gå upp när jag vart 16 och skadade mitt knä. Jag fortsatte äta som jag gjorde då jag tränade 2-3 gånger i veckan + matcher, alla vet att det funkar inte. På det blev jag ju så klart deppig att jag inte kunde träna handboll mer något jag då gjort sen jag vart 8. Nu tänker ni vadå skada du ditt knä så illa? Ne men efter min första operation och 6 månaders sjukgymnastik så blev det inte bättre. De gick in via titthål igen och hittade inget fel. Fortsatte med sjukgymnastik ett tag till men min sjukgymnast sa det att det kommer liksom inte bli bättre än såhär.
Hur är det nu? Jo, gå på gekås eller ikea en hel dag, inte det bästa det gör ont. Jag sprang på gymmet nu i torsdags utan mitt knäskydd, inte smart. Har ont nu så ja det blir inte bättre. Det är antaglien utslitet.
Nu ska jag komma till saken, när jag då blev lite deppig, vad gör man då? Unnar sig lite godis, läsk oså för ofta.
Jag gick upp ännu mer i vikt förra året då mitt 2011 vart det värsta året i mitt liv. Jag vill inte gå in på det mer då jag känner att jag bara kommer bli ledsen så ja.
Återigen, deppåt godis, läsk, massa sånt. Jag har vart coca cola beroende fram till för 1 ½ månad sedan då jag fick nåt jäkla anamma i mig och kände nej det räcker nu. Jag är trött på att vara en tjockis.
Så jag slutade med cola på veckorna. Dock så har jag unnat mig det på helgerna. Men det blir bara mindre och mindre. Nu tycker jag knappt att cola är gott längre. Ett glas fine men inte mer. Så det berondet är borta. Nu på helgen kan jag ta 2-3 glas fanta i stället. 
Det är så skönt att vara borts med det berondet. Även om jag inte tror att det syns på vågen så känner jag det själv. 
Jag känner mig inte så svullen. Om jag kollar ner på magen så kan jag tycka att den ser inte svullen uten längre men jag känner det framför allt.
Men sen så struntar jag lite i vad vågen står på det viktigaste kan jag känna för mig är centimetrarna. Jag vill bli av med mycket på magen, sen lite på över armarna och innelåren. Det värsta på mig är magen. 

Jag har inte slutat äta något, utan nu är det äta med måtta som gäller. Mindre portioner, mellanmål, sugen på nåt ex godis, morötter och lite lite dipp kanske popcorn. Sen har jag några majskex som man kan ha lite smör  och skinka på istället för en macka på kvällen.
Jag tänker inte heller bli en sådan person som är på gymmet 7 dagar i veckan för jag vet om att det är inte bra för kroppen. Men 3 dagar i veckan, kanske 4 och om inte tid finns, promenader.
Sen ska jag dock erkänna att jag har köpt tabletter på apoteket. Appecal heter dom, 269 kr för 60 tabletter.
  • Medel för viktkontroll
  • Ökar mättnadskänslan
  • Innehåller fibrer som bildar en trögflytande gel i magsäcken. Maten töms långsamt in i tarmen. Det ger ökad mättnadskänsla.
  • Passar den som småäter och ofta känner sig hungrig.

Om Appecal

Appecal är ett effektivt verktyg för viktkontroll i samband med en hälsosam kost och lämplig fysisk aktivitet.Bidrar till en behaglig och jämnare mättnadskänsla och blodsockerresponsen förlängs efter måltid.

Info från: http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=245165
Och nej, jag har inte fått någon diarré eller nåt.
Man ska ta dem 30 min med ett stort glasvatten innan maten. Jag tycker man håller sig mätt längre. Jag tycker att de funkar väldigt bra faktiskt.
Jag har bestämt mig vad jag ska ge mig själv den dagen då jag faktikst känner mig nöjd med min kropp. 
En tatuering på revbenen. Varför? Jo för då har valkarna eller i alla fall de absolut värsta valkarna försvunnuit och då kommer en sådan tatuering att följa kroppen fint.
Åter igen, jag har inte bestämt att jag vill gå ner x antal kilo. Utan för mig handlar det mer om formen på min kropp och jag vet inte hur många kilo som krävs för att jag ska få bort valkar, och överflödigt fett utan det får jag helt enkelt se.
Jag går i från gamla godis, ät och läskvanor nu.



Grått och trist

Hur mår ni i detta gråa, regnigs trista vädret? Det har vart såhär i 3 dagar nu. Fast jag har hellre regn än blåst faktiskt.
Jag har jätte lite jobb denna veckan. Jobbade morgon igår, 530-10 och idag 1515-1945 sen jobbar jag inte förrän på söndag nästa gång. På detta var jag ledig lördag-måndag.
Påskhelgen har dock vart bra. Lugn och skön. Var ute en liten sväng i lördags, trevlig var det. Vart lagom med folk ute tyckte jag, trodde nästan det skulle vara knökat.
Snart kommer min fin fina Jenny hem! Hon är ute och reser och har varit för länge nu. Jag saknar henne massor men tur att facebook finns så man kan maila lite.
Har gjort en chailatte här hemma som jag sipprar på i hopp om att min huvudvärk ska försvinna.
Ha en bra dag!

Onsdag jobbdag

Onsdag kväll och dagen har bara bestått utav jobb, 13-2030. Dock fick jag sluta en halvtimma tidigare, kordinatorn sa det att de behövde ingen som vaktade telefonerna under rasten idag så.
Det var ganska lugnt på jobbet idag, inte speciellt många passagera på de avångarna som gick under dagen/kvällen.
I morgon ska jag på ett snabbt läkarbesök vid 10 sedan fika med Madde och Amelia kl 11 och vid 13 ska jag äta lunch hemma hos min moster med henne och mormor. Stekt fläsk med löksås skulle det bli, mums.
Jag jobbar 1515-1945 i morgon och sedan har jag två morgon pass dock börjar jag en timma senare än vanligt, 630.
Här är en bild på väskan jag fick i födelsedagspresent.


Söndag

Gråa trista söndag. Har regnat och vart grått idag. Har dock jobbat mellan 13-20 så har
Jag fyllde år i fredags, 20...2 fyllde jag. Jag började fira min födelsedag redan i torsdags natt. Jag och Dino var på premiären av Bull´s uteservering. Vi var där redan strax efter 18 så vi gick vidare redan vid 22 och mötte lite fler vänner. Det slutade med att jag var hemma vid 4 på morgonen. Var dock en bra start på min födelsedag. 
När jag vaknade så hade mamma och pappa lagt presenterna vid min säng då jag inte ville att de skulle sjunga.
Jag fick pengar, en ny pandora berlock och en väska som jag kollat in länge. Ska ta en bild i veckan. 
Det är en butik i här Halmstad där jag sett den, den är i alla vårens färger jätte läcker. Det bästa är att affären har bara tagit in en av den så det kommer nog kanske bara vara jag som kommer ha den i stan hihi.
Igår så åt jag, Dino, Christer, Hanna, Madde och Amelia på Wild West, firade mig. Så god är maten där. Jag åt oxfile fajitas, som vanligt. Så gott! Ribsen där är goda men till det får man coleslaw, dollarchips, aioli och bearnaise och jag tål ju inte ägg som 3 av 4 kan jag inte äta.
Vi tog en liten sväng på stan med men blev inte all in för mig eftersom jag jobbade idag. Alla var lagom liksom.
I morgon är jag ledig och vet inte riktigt vad jag ska göra, tror i alla fall att jag ska träna och sola lite på morgonen.
Ni får sova så gott!

RSS 2.0