At the end of the day

Eftersom jag jobbade igår känns det som om att det är tisdag mer än måndag. Tyvärr är det bara måndag.
Dock längtar jag väl inte så mycket till på fredag ändå. Det ar dags för begravning då.
Som tur är har jag en sån fin vän som ska spendera en liten del av kvällen med mig efteråt. Men inte för länge, för hon måste sova ut och vara utvilad till lördagen.

Dagen har jag spenderat i fotöljen och inte gjort ett smack. Den enda vettiga jag gjort idag är att tömma diskmaskinen.
Kollade lite på reprisen av one tree hill, ÄLSKAR den serien. Det jag gillar mest är allt vettigt som sägs.
Idag kom det en grej jag fastnade för: Lycka är ett tillstånd inte ett mål. Det stämmer ju. Stundtals kan man känna sig lite deppig eller stressad eller va det nu kan vara. Man kanske har mycket i skolan eller det kanske har tagit slut med pojkvännen, man kanske har blivit ovän med en vän. Stundtals känner mig sig glad men det är nått som saknas och stundtals känner man sig lycklig. Livet flyter på, man har bra vänner runt omkring sig. Ja det är ett tillstånd och inte något om ska sträva efter, låt det komma istället för att kämpa och bli besviken. 






-At the end of the day it's the choices you make that count.


Trött

Idag har jag jobbat mellan 10-20. Shit va segt. Var ganska långt mellan avgångarna. Gick parkeringsrunda och fixade lite för konferans imon. Men annars fanns det inte så mycket mer att göra.

Igår stack jag, Alexandra och Jessika hem till Brunte. Singstar stod på schemat. Gick väl inte så bra för min del höhö. Jag har inte väl inte världens bästa sångröst så att säga.

Jag ska snart bädda ner mig, fryser och är trött.




:)

Ska snart börja byta om till jobbkläderna och köra till Ängelholm. Jobbar mellan 12:30-19:45 idag sen är jag ledig fredag och lördag. Sjukt skönt ska det bli.
Igår efter jobbet körde jag direkt hem till Emilia där hon och Hanna var. Mycket mysigt! Hanna har lite killproblem så jag och Emilia fick komma lite med tips. Hon är så söt hahah!

Ikväll efter jobbet ska jag hem direkt till Emilia igen. Käka nått gott och snacka lite skit. Mycket bra torsdags kväll tycker jag.


Vår kom snabbare!

Solen skiner ute och på kvällarna är det ljusare längre. Våren är äntligen på väg. För sakta för min del dock.
3,2 minus ute och solsken. Det är liiite mysigt. Men bara lite.

Jag längtar sjukt mycket efter våren och sommaren. Ben som börjar bli bruna till ett par shorts och ett par converse till en snygg skjorta eller tröja till. Oh lovley!!




Liiite trött så att säga

Nu börjar jag faktiskt bli lite trött. Men tycker det är okej, har faktiskt varit upp sen 4, jobbade 5:30-14 idag.
Jag gick staketrundan med Wemmert idag. Herre gud vad jag är trött i benen. Skoskav fick jag med. Märkte när jag kom hem att ena hälen hade börjat blöda. Shiiiit. Nej men det var faktiskt ganska uppfriskande. Dock kommer jag nog inte följa med honom på någon runda inom det närmsta.

Annars så vart det ganska segt på jobbet. Inte så mycket att göra efter lunch där. Micke visade mig och Sofie brandbilen lite, vi körde en lite runda och spruta vatten. Vi vart ju tvugna att kolla så allt funka.

Nu ikväll ska jag bara sitta hemma och uggla. Lägga mig tidigt och sova läääänge. Eller ja till 10 i alla fall.  Imorgon jobbar jag 15:15-19:45 och på torsdag 12:30-19:45. Jag är ledig på fredag, ska bli så sjukt skönt.
Har söndagspass dock, både denna och nästa. Självvalt, goa pengar en söndag ju.
Dags att börja spara pengar på allvar om man ska ha pengar till en utlandsresa. Hihi


So far so good :)

Alltså just nu känns livet så lätt. Det känns rätt och lätt.
Visst jag bor fortfarande hemma och jobbar inte heltid. Men jag trivs kanon på jobbet, jobbar med än de jag är anställd för, jag trivs med att bo hemma okej typ i alla fall. Jag sparar pengar på det så att säga.
Jag umgås med nästan i stort sätt bara "nya" människor som jag lärt känna i höstas. Människor som jag trivs väldigt bra med och mår bra med.

Äh ville bara skriva det :)




Shooootsss

Ledig helg, woho! Det bästa är att jag inte börjar förrän 15:15 på måndag med, love it!
Helgen började jag med att köra en utekväll med Marika. Vi möttes i stan vid kvart över nio så gick vi till bm och tog en cider. Vid 11 begav vi oss mot ida's för att hälsa på Michael. Vid 00 gick vi till corner.
Sjukt trevligt. Drack drinkar och shotade och bara va. Mycket härligt. Dock känner jag idag att det blev nog lite för många shots, 6 stycken.

Idag vid 12:30 mötte jag upp Christer på bussen så åkte vi in till stan och käka lunch och gick runt och kolla lite och snacka skit. Mycket mysigt.
Ikväll ska jag vara med Emilia och hennes kompis Amie, har inte träffat henne så ska bli kul!
Jag gillar att lära känna nytt folk.


Underbart att bädda ner sig i en nybäddad ...

28578_4374779007 (MMS)

Underbart att bädda ner sig i en nybäddad säng, ett städat rum efter ett härligt samtal med min Jenny och efter en skön kväll med en fin vän :) <3


Rubrik

Ledig torsdag, väldigt skönt måste jag säga.
Vart på minnesstund i morse. Väldigt fint var det. De delade ut en lapp och penna så man kunde få skriva vad man ville och lägga i en urna samtidigt som man tänkte ett ljus. Tror alla som var där uppskattade det.

När jag kom hem så städade jag rummet, dammtorka, dammsög och bytade sängkläder. Phu, det var sjukt nödvändigt. Nu är det rent, fint och fräscht lagom till helgen.
Jag jobbar 5:30-10 i morgon. Skulle egentligen inte gjort det men det var så ont om folk så man får ställa upp.

Nu i helgen ska jag bara ta det lungt och umgås med mina vänner. Känner mig som världens sämsta vän som inte hört av mig eller umgåtts med dem eller nåt.
Ska börja med att luncha med Marika i morgon. Ringde henne på hemvägen från stan för att snacka lite skit så visa det sig att hon spontant åkte till Halmstad igår. Alla hennes klasskamrater skulle också hem så då passa hon på med. I like!

Nu ska jag hänga upp min tvätt.


14/2

Alla hjärtans dag idag. Helt ärligt har jag inte änns tänkt på det. Har spenderat dagen hos Sanna. Hon behöver mig mer än alla hjärtans dag.
Kom hem vid 17:50 typ. Lagade mat och fixade matlåda och nu sitter jag och kollar på top model.

Hela förra veckan jobbade jag så mycket så känns inte som jag träffat mina vänner på evigheter. Emilia som jag vanligtvis träffar varannan dag liksom. Phu, dåligt av mig,  saknad saknad! Vi får ta igen det denna veckan big time.
Även om vi inte umgåtts länge så kan jag ärligt säga att jag är så sjukt glad att jag har henne vid min sida. På nått sätt känns det som vi umgåtts såhär i flera år, haha :).


...

Idag när jag hämtade mamma så fick jag gå in i sovrummet där allt hänt. I bilen på hemvägen kom tårarna.
Jag har jobbat så mycket i veckan har jag "dolt" det. Men gosh det är jobbigt. Ikväll gick ut, alkohol får en att glömma bort för en stund, jag är inte full. Men för en liten stund har man haft annat att prata om och inte tänkt så mycket. Man tänker mycket när dödsfall sker.
Jag tänker inte jobba i morgon utan tänker följa med mina föräldrar till ***** och stötta henne och finnas vid hennes sida. Hon känns som familj, jag är uppväxt med henne. Hennes son har jag känt sen vi var små.

Jag tror fortfarande ingen kan förstå..


Tankar

Många tankar snurrar runt i huvudet efter det som hänt. Finns inga ord på vad man ska säga.
Man tänker mycket när sånt här har hänt, tror alla känner igen sig där.

...

Stort grattis till Green Bay Packers som är Super Bowl XLV champions!!


bild tagen från google.se







Dock så har väl inte söndagen vart så bra egentligen.
Tyvärr så har en av mammas vänner, hennes son, som jag känt och umgåtts med som liten tagit livet av sig.
Vila i frid.

Super Bowl XLV, Pittsburgh Steelers-Green Bay Packers

Så, är ni redo? Super Bowl XLV, Pittsburgh Steelers-Green Bay Packers

Regler

Planen

Planen är 109,8 meter (120 yards) lång och 48,8 meter (160 fot) bred. Den är uppdelad mellan mållinjerna av parallellt löpande linjer var tionde yard (9,14 meter). Bakom mållinjen ligger end zone (målområdet) som också är 10 yards långt.

 

Försök

Vid varje down (försök) ställer båda lagen upp på var sin sida om bollen. Ett försök startar när centern (C) i det anfallande laget snappar bollen, det vill säga lyfter bollen från marken och för den mellan sina ben, vanligtvis till quarterbacken (QB). Bollen får sedan med vissa restriktioner bäras, kastas eller sparkas.

Spelarna genomför sedan den spelvariant som bestämts före respektive försök. När bollbäraren blir tacklad eller springer utanför planen stannar spelet och nästa försök börjar från den platsen. Spelvariationerna är i stort sett oändliga men faller inom tre kategorier; spring, passning eller sparkspel.

Vid springspel lämnar quarterbacken vanligtvis över bollen till en runningback (RB), men kan också behålla bollen själv eller ge den till en wide reciever (WR) eller tight end (TE). De andra spelarna måste då skapa luckor i defense (motståndarlaget) på förutbestämda platser och blockera framrusande defensiva spelare för att få ett så långt spel som möjligt.

Vid passningsspel kastar quarterbacken bollen, oftast till en receiver eller en tight end, men även runningbackar kan få ta emot passningar. De som ska fånga bollen har fått bestämda rutter att springa av quarterbacken så han ska veta var de är. Endast WR, TE och backar får passera line of scrimmage, det vill säga punkten där bollen var vid snappen, innan bollen kastas.

De två vanligaste sparkspelen är punt respektive field goal. Punt är vanligast om laget håller på att misslyckas att nå punkten där det får fyra nya försök, det vill säga på fjärde försöket. Då måste centern göra en lång snap för att överlämna bollen till puntern som oftast har tagit över quarterbackens plats. Sedan sparkar puntern en lång hög spark som ska landa så nära motståndarnas mållinje som möjligt. Den försvarare som fångar bollen returnerar med hjälp av sina medspelare bollen så långt som möjligt mot de anfallande spelarnas målområde. Där en spelare tacklas eller springer ut över långsidan får det lag som har bollen starta sitt första försök. Om det anfallande laget emellertid bedömer att de kan sparka in bollen mellan stolparna i det defensiva lagets målområde försöker spelarna istället göra ett field goal som ger tre poäng. Vid ett field goal ställer sig en så kallad holder på knä cirka sju yards bakom centern och ställer upp bollen på högkant när centern kastar den till honom. Bakom står sedan kickern redo för att sparka bollen.

 

Speltiden

I Sverige spelas en match i två halvlekar om vardera två quarters på tolv minuter effektiv tid, alltså 4 x 12 minuter enligt NCAA regler. I NFL är varje quarter 15 minuter.[5] Klockan stannar exempelvis vid en ofullständig passning, när en spelare med bollen springer utanför sidlinjen samt vid bestraffningar. Däremot stannar inte klockan när bollinnehavaren blir tacklad inne på planen.

Fumble

Om en bollförare tappar bollen eller att en av motståndarna lyckas få honom att tappa den, till exempel genom en tackling, så är det en fumble. Detta gäller även om en bakåtpassning tappas eller avbryts på något sätt. Om det försvarande laget lyckas ta bollen (fumble recovery) får deras anfall sedan komma in och försöka göra poäng. Den som gör en "fumble recovery" kan även springa in i Endzonen och göra en touchdown. Om det offensiva laget lyckas med att ta tillbaka sin egen fumble så får det, om spelarna tagit sig förbi first-downlinjen, fyra nya försök. Annars räknas spelet som ett försök och laget måste ta sig förbi first-downlinjen som vanligt.

Interception

Om motståndarlaget lyckas bryta en passning och fånga bollen innan bollen träffar gräset övertar de turen att anfalla. Vid en interception kan även här det defensiva laget göra en touchdown om inte det stoppas av Offensiva laget. Detta är tillsammans med safety, fumble recovery och sack (se nedan) bland det mest spektakulära det defensiva laget kan åstadkomma.

Time out

Time out är en 90 sekunder lång paus som båda lagen har rätt att ta max tre gånger varje halvlek för att stoppa spelet för att diskutera eventuella speländringar

Regelbrott

Trots att amerikansk fotboll är en tacklingssport så har spelarna vissa direktiv under spelet. Det är inte tillåtet att knäa, sparka eller slå en motståndare eller tackla honom när spelet är avblåst. Det är heller inte tillåtet att ta tag i motståndarens ansiktsgaller.Det finns en hel del regelbrott utöver dessa så 4-7 domare används under en match.

Straff

Straffen för regelbrott drabbar laget mer än spelaren (det finns inga kort eller tvåminutersutvisningar), och detta kan vara en förlust av yards (5, 10 eller 15 yards) och/eller förlust av försök. Det finns även så kallade blow and throws, det är när något av lagen begår ett regelbrott innan spelet har satts igång. Vissa brott bestraffas med matchstraff men detta är sällsynt. För att visa när ett regelbrott har förekommit kastar den domare som iakttagit brottet en "flagga", en gul näsduk med en tyngd i ena änden. Flaggan markerar var regelbrottet skedde.

Poäng

·        Touchdown (6 poäng) - När en spelare för in bollen eller tar emot en passning i det defensiva lagets målområde (touchdown reception). Vid touchdown får det poänggörande laget också en chans att göra extrapoäng genom att sparka eller springa. Touchdowns kan även göras av det defensiva laget vid fumblerecovery och vid interceptions.

·        Extrapoäng (1 poäng) - När en spelare lyckas sparka in bollen i mål efter touchdown.

·        Extrapoäng (2 poäng) - När en spelare lyckas springa eller passa in bollen direkt efter touchdown.

·        Field goal (3 poäng) - När en spelare sparkar in bollen mellan målstolparna utan föregående touchdown.

·        Safety (2 poäng) - När en spelare lyckas tackla en bollbärande motståndare i dennes eget målområde.



Reglerna är tagna från wikipedia


Bra fredagskväll

Jag hade en riktigt soft kväll igår. Jag och Marika möttes upp på Campino och käkade pizza, mycket gott måste jag säga, längesedan jag åt pizza.
Sedan stack vi hem till en killkompis. Ingen kommentar om det för då kommer jag nog bara bli irriterad.

Vid 23 drog vi oss in mot stan och stack till 3 hjärtan. Snackade lite skit med de som jobbar där och så. Jag drack inget, vart nykter vilket var väldigt skönt. Vid 00 stack vi till the corner. Där vart ritkigt skönt. Ganska mycket folk. Jag och Marika ställde oss i baren hon tog fakiskt en öl och jag en alkoholfri drink så stod vi i baren heela kvällen och snacka skit, lyssnade på skön musik oså. Väldigt härligt




:)

Återigen har en vecka gått. Veckorna går nästan för snabbt.
Jag har so far bara gjort mig i ordning och lagat mat. Ska åka och tanka om en timma sen ska jag bege mig till jobbet. Slutar klockan 20 ikväll och då ska jag direkt hem och byta och och träffa Marika så ska vi åka och käka pizza. Sedan ska vi köra en nykter vända på stan, snacka skit och kolla läget och träffa folk. Mycket bra fredag.

Jag hoppas att min chef är frisk idag så jag kan få nya tider, annars ska jag fråga en annan på jobbet som också kan ge mig tider. Vill ha myyyycket tider nästa vecka! Eller ja så mycket som jag får i alla fall. Hoppas på mycket.


Bara va

Det märks att kroppen vant sig nu vid mina knäppa arbetstiden, jobbade 5:30-14 idag men kan väl inte påstå att jag är speciellt trött. Alltså fan va jag trivs på mitt jobb. Helt jäkla underbart! Dock finns det några funderare att ta sig. Speciellt efter att ha fått "skäll" av min kollega, men han har rätt i det han säger.

Efter jobbet idag stack jag hem till min kära fru Emilia. Drack te och snacka skit sen tjata jag lite på henne så hon fortsatte plugga. Eftersom hon hade två datorer hemma så satt jag på facebook medans hon plugga. När hon slappa så sa jag till henne att fortsätta och ja hon gjorde så många sidor hon ville.
Är det inte skönt när man kan vara hemma hos någon och bara va? Inte prata eller nått utan bara sitta och känna sig lugn av sällskapet? För mig är det så det ska vara.

Nu ligger jag bara i sängen, eller ja jag satte mig upp nyss för att kunna skriva bättre, och lyssnar på musik, försvinner lite i mina tankar. Fast egentligen vet jag inte vart mina tankar tar vägen? För kan inte komma på vad jag legat och tänkt på till musiken.
Ska nog snart bädda ner mig, har fortfarande sjukt ont i halsen, tar jag inte panodil kan inte jag inte svälja i stort sett. Hm.




Jag gillar starkt (mitt) årets kinesiska h...

100media_imag069 (MMS)

Jag gillar starkt (mitt) årets kinesiska horoskop :).<3


Hm

Idag har jag en ledig onsdag. Jag borde väl säga att det är skönt men nu när jag väl är hemma så känner jag att jag hade velat jobba i stället. Hm. I morgon jobbar jag 5:30-14, skönt.
Dock är jag fortfarande inte frisk, jätte ont i halsen, förkyld men hostan är bättre. I onsdags hade jag nog feber också, med panodil i kroppen hade jag 37,4.

Det har inte hänt så mycket so far denna veckan. Blev bara lite film häromkvällen hos Kidda och Filip.
På fredag efter jobbet ska jag umgås med Marika, hon kommer hem frn Jönköping, wie! Sedan på lördag ska jag, Caisa och Hanna till Andrea, fira att hon fyller 21 sen blir det avskeds fest också för hon ska iväg och resa i 2 månader.


RSS 2.0